Pica
Produkt och Kvalitet
 

Är bilderna tryckta med eller utan ränder?

Dukarna är tryckta med "randlöst" tryck. Vilket innebär att vi trycker alla bilder 2,5 cm bredare på varje sida så att de kan monteras på baksidan av ramen. T.ex. ett tryck på duk i storleken 20 x30 cm trycks i storleken 25 x 35 cm. Efter montage visas endast storleken 20 x 30 cm. För att göra det möjligt drar vi ut den sista pixeln i bilden de 2.5cm utan motivförlust. På det sättet sker ingen beskärning av den uppladdade bilden.


 

Vilken upplösning tagna med en digitalkamera är bäst lämpad för ett tryck på duk?

För att uppnå ett bra resultat, behöver vi en upplösning på minst 4 Megapixel. Med 2 Megapixel kan vi fortfarande erbjuder bra kvalitet på mindra format.


 

Vilken upplösning behöver jag på filen?

Vi behöver en upplösning på 75 DPI.


 

Vilket filformat är lämpligt för produktion?

Välj önskad bildfil och klicka på "Nästa". Observera att endast filer av typen ".jpg", ".tif", ".png", ".gif" är användbara och max. data storlek är 60 MB.


 

Vad ska jag göra med ett annorlunda fotoformat?

Om din bild inte passar in i någon av våra standardformat, så producerar vi gärna ett specialformat åt dig. I vårat område "Storlekar & Priser" hittar du under "Förfrågan Specialformat" en ansökningsblankett. Vid beställningsprocessen finns det möjlighet för specialformatproduktion om ditt fotoformat inte är av standardformat. Du kan då automatiskt beskära bilden till passande format.


 

Vad händer om jag skapar ett specialformat som standardformat?

Skulle du ändå bestämma dig för ett av våra standardformat kommer vi automatiskt att anpassa bildens storlek till det som bäst motsvarar dina krav på storlek. Observera att bilden kommer beskäras vid detta behov.


 

Hur tjock är ramen?

Vår ram är ungefär 2 cm djup. Vi erbjuder även 4 cm djup galleriram.


 

Vilket material är min bild tryckt på?

Vår canvastavlor är tillverkade av högvärdiga specialgjorda-polyesterväv slutna med en HP-certifierad beläggning. De är därför mycket lämpliga för latextryck. Ramen är tillverkade av gran i toppkvalitet.


 

Hur är duken monterad på ramen?

Duken spänns och häftas fast på baksidan av ramen. Därigenom sträcks motivet över kanterna, så att bilden kan hängas upp utan att ramen syns. Du får en färdig uppspänd tavla, ingen byggsats.


 

Hur är tryckkvaliteten?

Ditt foto trycks på högkvalitets konstnär-målarduk med speciella HP latex färger som garanterar färgäkta i minst 75 år. Detta för det till briljanta färger och gör det möjligt att skildra de minsta detaljer vid denna mall.


 

Hur fästs metallväggsfästet på ditt tryck

Steg 1:
Använd sandpapper, rengör området på baksidan av det tryck där du vill placera väggfästet. Detta hjälper väggfästet att fastna ordentligt. Efter att ha gjort detta, berör området med en luddfri duk som fuktats med isopropylalkohol eller tvättsprit och låt den torka.

Steg 2:
Mät och markera med en penna läget på baksidan av trycket som du vill placera väggfästet. För att säkerställa att väggfästet har fastnat helt rakt, placera väggfästet (med anti-självhäftande papper fortfarande fastsatt) på baksidan av trycket och spåra ut dess kontur.

Steg 3:
Ta bort det anti-självhäftande pappret från väggfästet och kontrollera igen att baksidan av trycket är rent. Tryck väggfästet jämt på utskriften.

Steg 4:
Lägg tryckets omvända sida uppåt på en plan yta. Detta kommer att tillåta limmet att att torka och stelna. Ditt tryck kommer att vara redo att hänga om 24-48 timmar.


 

Viktiga skötselråd för akryl-, aluminium- och Forextryck

  • 1. Häng inte trycket direkt över ett element eller under direkt solljus. Detta hjälper att bevara färgen på trycket så att du kan fortsätta att njuta av det.
  • 2. Vi rekommenderar att hänga större tryckstorlekar genom att montera dem med minst två spikar eller skruvar som drivs in i väggen. Vänligen undvik att hänga större tryck med ett snöre eller en legerad tråd som vilar på bara en spik eller skruv.
  • 3. Rengör ditt tryck genom använda en torr, mjuk, luddfri duk – såsom mikrofiber – medan du helst bär mjuka tyg- eller vinylhandskar.
  • 4. Vänligen handskas försiktigt med ditt tryck när du rengör det. Använd inte onödig kraft.
  • 5. Använd inte inte slipande rengöringsmedel, moppar, borstar, aggressiva rengöringsmedel, avfettnings,- sprutrengöringsmedel eller tvättsprit som innehåller mer än 5% aceton, bensen eller koltetraklorid på ditt tryck. Att rengöra ditt tryck med något av dessa material kommer att slita på det.