Pica
Beställningsprocessen
 

När är min beställning bindande?

Din beställning kan inte bearbetas förrän du slutfört din beställning. Efter du valt betalningssätt och tryckt på "Beställ" får du sedan en orderbekräftelse via e-post från oss och först därefter är beställningen bindande.

Jag har inte fått beställningsbekräftelsen.

Efter en fullständig beställning skickas automatisk en orderbekräftelse till den angivna e-postadressen. Det är möjligt att detta klassas som spam. Kontrollera ditt spamfilter om du behöver det. Om du inte hittar mejlet, vänligen kontakta oss.

 

Kan jag ändra min beställning?

Efter en beställning och betalning har slutförts, är det av logistiska skäl inte möjligt att ändra beställningen.


 

Hur laddar jag upp ett foto?

Klicka på "BESTÄLL"i det övre högra hörnet i navigationsfältet. Då kan du överföra dina bilder till vår server.


 

Kan jag göra flera fotokopior från mina bilder?

Naturligtvis kan du beställa ett obegränsat antal bilder hos oss, i olika format. När bilden har laddats upp kan du välja den kvantitet och storlek som du önskar, med bara ett steg, kan du även välja flera direkt utan att behöva ladda upp en bild mer än en gång. 20x20 cm formatet är ett specialerbjudande och kan bara beställas maximalt 5x per varukorg.


 

Varför visas mina bilder efter uppladdning endast i minsta möjliga format, t.ex. "20 x 30 cm"?

När du har laddat upp din bild till vår server, kollar vårt system upp vilket format som passar bäst till din bild. Det som avgör den kvalitet vi kan garantera dig är upplösning och kvaliteten på bilden.

För att välja större format måste du ladda upp filen med en högre upplösning eller ett annat bildformat.


 

Även om mitt foto har en hög upplösning, erbjuder systemet inte önskat format.

Det viktiga är förhållandet i bildfilen. Det finns olika bildformat som 4:3, 3:2, 2:1 eller 1:1. Det kan du ändra automatiskt i inställningarna på digitalkameran eller manuellt med efterföljande bearbetning i ett bildredigeringsprogram som Adobe Photoshop.

Ett tryck kan endast göras i det format bildfilen stöds. Annars kommer bilden att snedvridas. För att förhindra detta, föreslår systemet endast möjliga storlekar som kan tryckas.


 

Efter jag har laddat upp mina bilder får jag meddelandet "Ogiltigt Format". Vad gör jag för fel?

Ett ogiltigt filformat beror på två olika orsaker:

  1. Välj önskad bildfil och klicka på "Nästa". Observera att endast filer av typen ".jpg", ".tif", ".png", ".gif" är användbara och max. data storlek är 60 MB.
  2. Filnamnet på bilden innehåller, till exempel punkter, kommatecken, mellanslag etc. Döp filen innan uppladdning så att filnamnet inte innehåller specialtecken.